otsikko

Tuntiratsastajien valmennusryhmä

Ns. tuntiratsastajat ratsastavat tallin hevosilla. Heillä ei ole omaa hevosta. Tuntiratsastajista tavoitteellisimmat ratsastavat tuntiratsastajien valmennusryhmässä. 1-valmennusryhmäläisiä ovat sellaiset, jotka ovat ratsastaneet valmennusryhmässä alle vuoden. 2 ja 3 -valmennusryhmäläisiä ovat pitempään kuin vuoden valmennusryhmässä ratsastaneet.

sm-yhteiskuva08.jpg
Valmennusryhmäläisiä Valtakunnallisissa Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa v. 2008.

Valmennusryhmiä aloittaa joka syksy, niistä voi kysyä Sallalta. Hänelle voi myös ilmoittautua ryhmiin.

Valmennusryhmään pääsy edellyttää riittävää ratsastustaitoa ja motivaatiota. Halu kehittyä ratsastajana on tärkeä. Vähäinen ikä ei ole este, valmennusryhmän nuorimmat ovat tällä hetkellä kahdeksanvuotiaita.

Ryhmään kuuluvan edellytetään ratsastavan vähitään kaksi tuntia viikossa. Tunteja saa perua vain todella pätevästä syystä. Jatkuva poissaolo tunneilta johtaa valmennusryhmästä poistamiseen. Jos kuitenkin joudut perumaan tuntisi, on suotavaa, että menet jonakin toisena päivänä jollekin korvaavalle tunnille, edellyttäen tietysti että tunnille mahtuu. Valmennuksia ja kilpailuja edeltävällä ja seuraavalla viikolla tunteja ei saa perua.

Valmennusryhmäläiset saavat kilpailla lähiseudulla järjestettävissä kilpailuissa. Jos haluat kilpailla, tärkeää on, että uskallat osallistua. Kilpaileminen ei kuitenkaan ole pakollista! Tärkeää on iloinen mieli.

Ilmoittautumiset ja kyydit jokainen kilpailuihin osallistuja hoitaa itse. Samoin jokainen laittaa hevosensa kisakuntoon ja huoltaa varusteet. Syksyisin talli järjestää valmennusryhmäläisille koulutustilaisuuden, jossa käydään läpi edellä mainittuja asioita ym. valmennusryhmäläiselle tärkeitä asioita.

Kuluja kilpailuista tulee ratsastajalle lähtömaksuista ja kyydeistä. Lisäksi talli perii hevosista vuokraa (katso hinnasto). Tallin kisahuopia, kuljetussuojia ym. saa lainata. Jokaisen lainaajan on ehdottomasti pestävä ja korjattava huovat ym. käytön jälkeen ja palautettava siististi takaisin paikoilleen.

Kisakauden päätapahtumia ovat Powercup, Valtakunnalliset Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailut ja Ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruuskilpailut.

Jokaisella valmennusryhmäläisellä on huoltohevonen, jonka siistimisestä ja harjan nyppimisestä, varusteiden perusteellisesta puhdistamisesta ja tarkistuksesta hän vastaa. Nämä toimenpiteet huoltohevoselle tehdään suunnilleen kuukauden välein.

----------------------------

Tallin hevosten rokotuspäivämäärät aluekisoihin ilmoittautumista varten: rokotuspäivämäärät on merkitty Hippoksen Heppa-järjestelmään, josta tiedot välittyvät edelleen Kipaan, joten ratsastajan ei tarvitse enää kisoihin ilmoittautuessaan kirjoittaa rokotuspäivämäärää itse Kipaan.