otsikko

Tunnit

Vakiotunnit alkavat syksyisin suunnilleen yhtä aikaa koulujen alkamisen kanssa ja loppuvat koulujen päättyessä. Vakiotunteja on maanantaista perjantaihin klo 16 - 20 tai 16 - 21, sekä lauantaisin klo 12 - 17. Lisäksi vaihtelevasti eri arkipäivinä on päivätunteja klo 11-12 (näistä päivätunneista voi tiedustella arkisin puhelinaikana klo 13 - 14 p. 044- 288 3342 / Salla.)

Vakiotunteja ei ole koulun kesäloman aikana. Sen sijaan silloin on erilaisia leirejä, kursseja ja yksittäisiä tunteja. Kesällä on leiri- ja kurssituntien lisäksi arki-iltoina myös yksittäisiä iltatunteja ja kesäksi voi ottaa myös vakiotunnin. Yksittäisinä pyhäpäivinä (esimerkiksi itsenäisyyspäivä, helatorstai jne.) vakiotunnit pidetään normaalisti. Syys-, hiihto-, ja joululomien aikaan vakiotunnit pidetään ja lisäksi järjestetään päiväsaikaan kursseja.

Vakiotunnin irtisanominen
Vakiotunnin irtisanominen/ratsastuksen lopettaminen
irtisanomisaika normaaliryhmästä on kaksi viikkoa ja pienryhmästä kuukausi.

Vakiotunteja voi varata ilmoitustaululla olevilla tuntien varauslistoilla tai opettajilta, varmimmin arkisin puhelinaikana klo 13 - 15 p. 044- 288 3341.

Talvisaikaan lauantaisin tallilla on myös maastoratsastusta ja talutusratsastusta.

Varattujen tuntien peruminen on tehtävä hyvissä ajoin.

Tuntien peruminen

Jos et pääse varaamallesi tunnille, ilmoita siitä hyvissä ajoin. Sairaustapauksissa heti, kun tiedät, ettet pääse tunnille (ainoastaan sairastapauksissa voit perua samana päivänä).

Normaaliryhmissä peruminen on tehtävä viimeistään vuorokausi ennen tuntia. Tunnin voit perua tallissa toimiston edustalla olevalla perumislistalla, soittamalla tai tekstiviestillä (puh. 044- 288 3341).

Pienryhmätuntien peruminen (3 - 6 hengen tunnit), ilmoita poisjäämisestäsi ilmoitustaululla olevalla pienryhmätuntien omalla listalla, soittamalla tai tekstiviestillä. Pienryhmätunnin peruminen on tehtävä viimeistään kaksi vuorokautta ennen tuntia, poikkeuksena maanantain pienryhmätunti, jonka tulee olla peruttu perjantaihin klo 18 mennessä (jotta opettajat ehtivät etsiä peruutuspaikalle ratsastajan ennen kuin jäävät viikonlopuksi vapaalle).

Jos jäät pois tunnilta, jolle olet sopinut tulevasi, etkä ilmoita ennakkoon poissaolostasi, joudut maksamaan tunnistasi täyden hinnan.

Korvaustunnit

Korvaustunnit käytettävä peruutusta seuraavan neljän viikon aikana. Kaksi viikkoa pitemmät poissaolot sovitaan erikseen.

Pakkasrajat

Ratsastustunneille ei ole varsinaista pakkasrajaa, vaan tunnit pidetään aina kun ratsastajia on tulossa. Kovan pakkasen takia ratsastustunnin saa kuitenkin perua normaalista poiketen vielä samana päivänä klo 14.00 mennessä / lauantain tuntien osalta klo 11.00 mennessä.

Pakkasrajat jolloin tunnin saa perua:

  • talutusratsastus (0,5h) -10ºC
  • alkeistunnit -15ºC
  • yleisryhmät -20ºC
  • valmennusryhmät -23ºC

Pakkasen määrä katsotaan tallin mittarin mukaan, joten kysy tarvittaessa tallin pakkaslukemat puh. 044- 288 3341.

Tunnit siis pidetään aina pakkasesta riippumatta, joten muistathan ilmoittaa mikäli pakkasen takia et saavu tunnillesi!

Vakuutukset

Alkeiskurssilaisilla, ponikurssilaisilla, leirillä olevilla sekä muilla satunnaisilla ratsastajilla on voimassa SRL:n satunnaisratsastajanvakuutus. Muiden vakituisten ratsastajien tulee hoitaa vakuutusturvansa kuntoon itse.

Vakuutuksen saat
1) liittymällä johonkin ratsastusseuraan. Ratsastusseuran jäsenenä sinulla on Suomen Ratsastajainliiton urheiluvakuutus. Vakuutuksesta ja muista ratsastusseuran jäseneduista voit lukea lisää Suomen Ratsastajainliiton kotisivuilta. Paikallisen ratsastusseuran, Siilin Ratsastajat ry:n kotisivuilta www.siilinratsastajat.fi löydät lisätietoa heidän toiminnastaan ja voit myös täyttää jäseneksiliittymislomakkeen (ota etusivulta linkki "Jäsen- ja kilpailulupa-asiat").
2) tilaamalla Suomen Ratsastajainliiton Green Card -vakuutuskortin. Green Card vakuutuksen hinta on 25 e (v. 2013) katso SRL:n sivut ja sen on voimassa kuluvan kalenterivuoden ajan. Lisätietoja Green Card:sta näet myös Suomen ratsastajainliiton kotisivuilta. Vakuutuksen voit tilata suoraan Ratsastajainliitosta.

Tuntien maksaminen

Käteisellä maksettavat ratsastustunnit maksetaan ennen tuntia yläkerran toimistoon tai lauantaisin rahastajalle. Ratsastustuntia ei voi missään tilanteessa ratsastaa "velaksi" (ns. maksaa myöhemmin).

Siilin Ratsastuskeskus suosittelee tunti- ja kausikortteja. Tuntikorttia varten saat tallilta pankkisiirron ja voit maksaa kortin pankkiin tai kortin voit ostaa myös käteisellä tallilta.

Leirien ja kurssien peruutusehdot

  • Jos peruu varatun leirin tai kurssin, on siitä maksettava varausmaksu, jota ei palauteta. Mikäli kurssimaksu on kertaeränä, jota ei ole vielä maksettu, laskutamme 30 euron varausmaksun jälkikäteen.
  • Jos peruu leirin tai kurssin 1 - 30 päivää ennen leirin tai kurssin alkamista, on siitä maksettava koko maksu.
  • Jos peruu leirin tai kurssin 1 - 2 kuukautta ennen leirin tai kurssin alkamista, on siitä maksettava puolet.
  • Leirille tai kurssille tulemisen peruuntuessa sairauden vuoksi, palautamme maksetut maksut vain lääkärintodistuksen perusteella ja 30 euron toimistokuluilla vähennettynä.
  • Maksumuistutuksesta veloitamme 5 e/kpl.