otsikko

Siilin Ratsastuskeskuksen ratsukot tuntiratsastajien mestaruuskisoissa 2003

Tuntiratsastajien mestaruuskilpailut vuosimallia 2003 kisattiin sateisessa Turussa. Siilin ratsastuskeskukselta kisoihin lähdettiin jo torstai-iltapäivällä 9 hevosen, 19 ratsastajan, ratsastuksenopettajien ja huoltojoukkojen voimin. Turussa pitkän ajomatkan jälkeen liikutettiin hevoset ja tutustuttiin tallialueeseen sekä mukavaan hotelliimme joka sijaitsi aivan hevosten yöpymispaikkana olleen maneesin vieressä.

Perjantain koulukarsinnoissa siilit ottivat osaa ponien, junioreiden sekä senioreiden luokkiin, joissa kaikissa siilit myös menestyivät. Ponien karsinnan voittoon ratsasti vakuuttavasti Eira Kouvalainen Tylan Expressillä ja neljänneksi sijoittui Sanna Ruotsalainen nuorella V.K. Katilla. Junioreiden karsinnassa mutalätäköksi muuttuneella kentällä voittajiksi läpsyttelivät Sari Suhonen ja Siilin Veera. Senioreissa Johanna Huttunen ja Siilin Grina taituroivat kolmannelle sijalle. Lauantaina ratsastetuissa finaaleissa sama tahti jatkui. Eira ja Tylan Express ottivat upealla suorituksella kultaa ja pronssille liiteli V.K. Kati, tällä kertaa ratsastajana Iina Tuomainen. Kun myös Sari ja Siilin Veera saavuttivat sarjansa korkeimmat pisteet, tuli junioreidenkin kulta Siiliin. Siilien menestys kokonaisuudessaan koululuokissa oli upea, joten Siilin ratsastuskeskus palkittiin kisojen parhaana kouluratsastuskouluna.

Lauantai-iltapäivänä aloitettiin kisojen esteosuudet hyppäämällä tervetuliaisluokka korkeudella 80 cm. Elina Ukkonen kurvaili Wind -ponilla luokassa viidenneksi. Myöskin seuraava päivä oli Elinan ja Windin juhlaa, sillä ponien tiukassa estemestaruusluokan uusinnassa ratsukon aika oli toisiksi nopein. Junioreiden estemestaruusluokassa Niina Muona sai Gradiin vauhtia ja ratsukko sijoittui hienosti pronssille. Lauantaina käytiin myös huutosakkikilpailu, jonka ohjelman harjoittelemisen siilit aloittivat hotellin pihalla perjantai-iltana. Kahden joukkueen mittelöksi kutistuneessa kilpailussa kengät kastuivat ja rapa roiskui, toisin sanoen hauskaa oli. Kisan sijoituksissa siilit olivat hyvänä kakkosena.

Sunnuntai-iltana pitkälle kotimatkalle lähti väsynyt ja märkä, mutta onnellinen joukko siililäisiä. Tuntiratsastajan vuoden kohokohta oli taas takana. Kiitos järjestäjille ja talkooväelle kivoista kisoista.