Pauliina Lampela
Pauliina kertoo:

Aloitin ratsastuksen loppukesästä 1994 Savisaaren ratsastuskeskuksessa Sallan opetuksessa. Ensimmäisiin tallikisoihin osallistuin jo seuraavana kesänä, kyseessä oli 30 cm esteluokka isolla hevosella ja tulimme hylätyksi kolmen kiellon takia, ohjaus kun ei oikein onnistunut. Sittemmin kisasin vauhdikkaalla ponilla nimeltä Pirro Coch eli Sotku. Sotkun kanssa osallistuimme mm. Villivarsa cup:n seurakarsintaan ja muutenkin helppo C- ja 90 cm-luokiin vaihtelevalla menestyksellä.

Kun olin ratsastanut pari vuotta Salla ehdotti vanhemmilleni oman ponin ostamista ja niinpä tamma Cabriisia alias Capri saapui minulle tammikuun alussa 1997. Capri oli tullessaan aika osaamaton. Se ehti olla minulla puolisen vuotta Savisaaressa, ennen kuin muutimme kesällä 1997 Sallan perässä Siilin Ratsastuskeskukseen. Aluksi kisasin Caprilla sekä koulua että esteitä. Esteitä hyppäsin enemmän vuoden 1998 loppuun asti, ehdimme hypätä pari 100 cm rataa sekä osallistua Villivarsa cup:n aluekarsintaan, ennen kuin keskityimme enemmän kouluratsastukseen. Vuoden 1999 keväällä starttasimme Caprin kanssa elämämme ensimmäisissä kansallisissa kisoissa Mikkelissä. Sijoituimme helppo B- luokassa toisiksi ja helppo A- luokassa olimme viimeinen sijoittunut eli 7.

Saman vuoden kesällä sain myös ruunan nimeltä Gandör alias Rölli. Rölli oli aika vähän ratsastettu tullessaan, mutta syksyllä pääsimme aloittelemaan kilpailu-uraa helppo B- luokista. Vuonna 1999 osallistuin Caprilla ponien SM-kisoihin ollen lopputuloksissa 8. 2000 vuoden ensimmäisinä päivinä Capri sitten vaihtoi kotia, koska minulta loppuivat ponivuodet ja keskityin täysin Röllillä ratsastamiseen. Kun Rölli sitten lopetettiin 20.2.2000 ähkyn takia, löysin kesän alussa itselleni entisen estetamman ja energiapakkauksen nimeltä Wiana.

Vilman kanssa aloitimme sinä vuonna kisaamalla kansallisissa helppo A- luokissa ja ensimmäisen sijoituksemme saimme KuoR:n kansallisista Sorsasalossa heinäkuussa helppo A- luokassa ollen 7. Tämä vuosi meni vielä enemmän harjoitellen ja yrittäen saada Vilma pysymään rentona ja rauhallisena radalla. Syksyllä saimme Itä-Suomen joukkueen kanssa kuitenkin pronssia aluejoukkueiden mestaruuksissa.

Vuonna 2001 sitten aloimme helppo A- luokkien lisäksi kisaamaan myös vaativa B -luokissa ja saimmekin muutamia sijoituksia junioreille avoimista luokista. Keväällä olimme myös Tampereella junioreiden hallimestaruuksissa pronssilla, luokka oli vaativa B. Tänä vuonna myös voitimme aluehallimestaruuskultaa ja aluemestaruudessa jäimme hopealle yhdellä pisteellä kullasta. Lisäksi olimme mukana voitokkaassa Itä-Suomen joukkueessa Ypäjällä aluejoukkueiden mestaruuksissa.

Vuonna 2002 en enää ollut juniori, joten kisasimme kaikille avoimia vaativa B- luokkia. Tänä vuonna sijoituimme kesästä alkaen melkein jokaisessa luokassa, mihin osallistuimme. Kaiken kruunasi syksyllä Kokkolassa jaettu voitto senioreiden SM-kisoihin osallistuneen kanssa prosentein 66,67.

Vuosi 2003 oli meille hyvin menestyksekäs. Voitimme useamman vaativa B- luokan ja jäimme alle 60 % tuloksesta ainoastaan yksissä katastrofaalisissa kisoissa Jyväskylässä. Parhaan prosenttimäärämme (67,12) saavutimme Iisalmessa, edelleen avoimessa vaativa B- luokassa.Vuosi 2004 oli myös hyvä vuosi sekä hevosen että ratsastajan loukkaantumisista huolimatta. Näiden takia kisoja jäi useampi väliin ja rutiini suorituksiin alkoi muodostua vasta kesän lopulla. Tänä vuonna jäimme sijoituksesta ainoastaan yksissä kisoissa Sipoossa joukkue-SM:ssa sekä kovatasoisissa Oulun kisoissa. Oulussa osallistujamäärä oli hyvin pieni, emmekä hyvistä suorituksista ja prosenteista huolimatta sijoittuneet. Siellä myös starttasimme ensimmäisen vaativa A- luokkamme saaden prosenteiksi 63,148. Samana vuonna myös voitimme senioreiden aluemestaruus kultaa sekä, sokerina pohjalla, hopeaa nuorten hallimestaruuksissa Ypäjällä luokassa vaativa A (prosentein 63,333).

Kuvassa vasemmalla Pauliina Lampela ja oikealla Fenia Niemitz

Kuva
<-- Palaa takaisin