otsikko


Siilin Ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) hyväksymä ratsastuskoulu jossa on opetusta ratsastuksen harrastajille sekä valmennusta kilpaileville ratsukoille. Siilin Ratsastuskeskuksen ratsastajat ovat menestyneet ratsastuskoulujen välisissä mestaruuskisoissa useana vuonna sekä kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa.

Siilin Ratsastuskeskuksen kasvatit menestyvät kilpailuissa.

Yksityisten kilpailumenestys

Siilin Ratsastuskeskuksen kasvatteja ovat mm. SM-tason ratsastajat Jenni Koponen, Pauliina Lampela, Fenia Niemitz, Iina Tuomainen, Nella Julkunen, Emmi Julkunen, Riikka Kuosmanen, Vilma Vajanto, Miika Miettinen, Pavithra Huttunen ja Fanni Nissinen.

Emmi Heikkinen edusti ponillaan Dancer II kesällä 2016 Suomea ponien PM ja EM-kilpailuissa.

Katariina Karjalainen olivat kesällä 2015 kouluponicupissa toisia. Kesällä 2016 he yltivät ponien kouluratsastuksen SM-pronssille.

Emmi Lipponen ja Cotton Candy olivat kesällä 2015 ponien SM-kilpailuissa toisia ja saivat edustuspaikat ponien PM ja EM-kilpailuihin, joihin valitettavasti estyivät lähtemään.

Jenni Koposen tilillä on mm. poni-cupin voitto 1998, poni-derbyn voitto 1998 ja 2000 sekä halli-SM-kisojen hopea 2000, ja hän oli 1998 ja 1999 varasijalla PM-joukkueeseen.

Pauliina Lampelalla on useita sijoituksia ja voittoja kansallisissa kilpailuissa, halli-SM -pronssi 2001, halli-SM -hopea 2004 ja voitot 2006 ja 2007 Tapiola PoniBreeders -kilpailussa Siilin Ratsastuskeskuksen omistamalla ponilla Pin Rock's Hannibal.

Fenia Niemitzin viimeinen ponivuosi 2004 toi hänelle lukuisia voittoja ja sijoituksia, PM-joukkuepronssin ja halli-SM-kullan, sekä vuonna 2006 hän voitti kouluratsastuksessa kansallisen junioriderbyn Ypäjällä (ratsulla Kastell`s Charlotte).

Iina Tuomainen on voittanut Hevoshullu ponicupin finaalin 2005 (ratsulla V.K. Kati), ja saanut pronssia ponien halli-SM:issä 2006 sekä hopeaa ponien halli-SM:issä 2007 ponilla Floora'S Farfadet. Iina ja Floora'S Farfadet ovat myös edustaneet Suomea ponien kouluratsastuksen PM-kilpailuissa kesällä 2007.

Nella Julkunen otti pronssia Ponicupissa vuonna 2006 Siilin Ratsastuskeskuksen omistamalla Copper Prince Of Lawn-ponilla. 

Emmi Julkunen sai pronssia kouluratsastuksen Hevoshullu Ponicupissa vuonna 2008, sekä hopeaa vuonna 2009, ratsuna hänellä oli poniruuna Mac Donald.

Riikka Kuosmanen on edustanut Suomea kouluratsastuksen Pohjoismaiden/Baltian mestaruuskilpailuissa v.2009 Siilin Ratsastuskeskuksen omistamalla ponilla Pin Rock's Hannibal. Riikka ja Hannibal saivat pronssia osana isojen ponien joukkuetta, ja olivat paras suomalaisponiratsukko sijoittumalla kolmessa ratsastetussa luokassa sijoille 5., jaettu 5. ja 7. Lisäksi Riikka ja Hannibal edustivat Suomea Euroopanmestaruuskilpailuissa, ollen näissäkin kisoissa paras suomalaisponiratsukko. SM-kilpailuissa syksyllä 2009 Riikka ja Hannibal saivat ponien kouluhopeaa. Kesällä 2010 Riikka ja Hannibal olivat taas Suomen edustajina kouluratsastuksen PM-kilpailuissa ja loppukesästä 2010 he saivat ponien kouluratsastuksen SM-kultaa, sekä syksyllä 2010 ponien kouluratsastuksen halli-SM-kultaa. Vuoden 2011 PM-kilpailuissa Riikka ja Hannibal saivat joukkuehopeaa osana isojen ponien PM-joukkuetta, ja voittivat elokuussa 2011 kouluratsastuksen SM-kilpailuissa kultaa. Riikka sai tammikuussa 2011 Kyra-Thorpy -palkinnon (annetaan poni-, juniori- tai nuorelle ratsastajalle joka on ratsastanut katsastus/ikäluokka/mestaruuskilpailuissa kolmet korkeimmat yhteenlasketut prosentit). Riikka ja Minet J valittiin junioreiden PM-joukkueeseen v. 2012, mutta hän ei voinut osallistua sairastapauksen vuoksi. Riikka ja Minet J voittivat junioreiden halli-SM-kultaa syksyllä 2012 sekä SM-hopeaa toukokuussa 2013. Kesällä 2013 Riikka edusti Suomea Ruotsissa pidetyissä junioreiden PM-kilpailuissa Minet J:llä. Ratsukon kausi huipentui lokakuussa Ypäjällä junioreiden halli SM-kisojen hopeaan.

Vilma Vajanto voitti ratsulla Orchid's Imeranda kultaa kouluratsastuksen Hevoshullu Ponicupissa vuonna 2010, ratsukko sijoittui myös ponien kouluratsastuksen SM-kilpailuissa 7. sijalle. Vilma ja Manta kuuluivat Suomen isojen ponien kouluratsastuksen PM-joukkueeseen v. 2011 ja saivat PM:ssä joukkuehopeaa. Vilma ja Manta saivat myös pronssia kouluratsastuksen Junioricupin finaalissa syksyllä 2011. Kesällä 2013 Vilma edusti Suomea Ruotsissa pidetyissä junioreiden PM-kilpailuissa Triviantilla. Ratsukon kausi huipentui Ypäjällä lokakuussa pidetyissä halli SM-kisoissa voitettuun pronssiin. Syksyllä 2013 Vilma saavutti kuusivuotiaitten Breeder's Prizen kolmannen sijan hevosellaan New Hill Rossellini 160.

Miika Miettinen ja Ladykiller II sijoittuivat v. 2010 ponien kouluratsastuksen SM-kilpailuissa 6. sijalle sekä halli-SM-kilpailuissa 4. sijalle. Miika ja Sulo kuuluivat Suomen isojen ponien kouluratsastuksen PM-joukkueeseen v. 2011 ja saivat PM:ssä joukkuehopeaa. Lisäksi ratsukko sai pronssia kouluratsastuksen SM-kilpailuissa elokuussa 2011. Miika myös voitti kultaa Hevoshullu Ponicupin finaalissa syksyllä 2011 ratsulla V.K. Kati. Miika sai huhtikuussa 2012 Kyra Kyrklund -kannustuspalkinnon (palkinto jaetaan 1-3 lupaavalle nuorelle kouluratsastajalle edellisen kauden menestyksen perusteella). Miika ja V.K. Kati olivat Suomen edustajina kouluratsastuksen PM-kilpailuissa v. 2012 ja saivat pronssia osana pikkuponien joukkuetta. Osallistui vuonna 2013 Ruotsissa pidettäviin pikkuponien PM-kisoihin V.K. Katilla.

Pavithra Huttunen ja Home't Ranch David olivat Suomen edustajina kouluratsastuksen PM-kilpailuissa v. 2011 ja saivat pronssia osana pikkuponien joukkuetta. Pavithra voitti ratsulla Pin Rock's Hannibal Ponicupin finaalin v. 2012.

Fanni Nissinen ja Floora's Farfadet olivat kesällä 2013 kouluponicupissa toisia.

Kilpailevat tuntiratsastajat
Siilin Ratsastuskeskuksen tuntiratsastajat kilpailevat aktiivisesti lähialueen seura- ja aluekilpailuissa. He myös osallistuvat mm. Powercup:iin, Tuntiratsastajien aluemestaruuksiin ja Valtakunnallisiin Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuihin.

smkoulujoukkueet08.jpg
Siilin Ratsastuskeskuksen joukkueet ottivat kouluratsastuksessa kolmoisvoiton vuoden 2008 Valtakunnallisissa Ratsastuskouluoppilaiden mestaruuskilpailuissa.